Alle manieren om wiet te gebruiken

Alle manieren om wiet te gebruiken

Wiet is een veelzijdig plantje. Mét heel veel voordelen, zoals we allemaal weten. Toch gebruikt iedereen wiet op z’n eigen manier. Roken is misschien de populairste methode, maar er zijn veel meer methodes. We zetten ze allemaal voor je op een rijtje. Misschien ontdek je nog een nieuwe manier!

  1. Roken in een joint, spliff of blunt

De klassieke manier: wiet roken in een joint, spliff of blunt, gemengd met tabak of niet. Wat het verschil ook alweer is tussen deze een joint, spliff en blunt? In het kort komt het hierop neer: een joint is een vloeitje gevuld met alleen cannabis. Een spliff is een mix van cannabis en tabak. En een blunt – het echte werk – is een uitgeholde sigaar met cannabis. 

  1. Roken met een wietpijp

Ook een populaire methode is wiet roken met een pijp. Pijpen zijn er in veel verschillende soorten, maten en materialen. Er bestaan bijvoorbeeld pijpjes van glas, hout en metaal. 

 

Het voordeel van wiet roken met een pijp is dat je alleen wiet, de pijp en een aansteker nodig hebt. Geen tabak dus of andere hulpmiddelen. Nadeel is dat je de pijp wel goed moet schoonmaken na afloop. 

  1. Roken met een chillum

Bij ons niet zo bekend, maar in India gebruiken ze de chillum al eeuwen. Een chillum is een soort kegelvormige pijp. Je stopt de wiet bovenin en houdt de pijp met beide handen vast. Vervolgens kun je roken. Voordat je wiet kunt roken met een chillum, moet je wel even oefenen. 

  1. Roken met een waterpijp of bong

In een waterpijp of bong doe je water en wiet. De wiet steek je aan, er komt rook vrij en die inhaleer je. Bongs en waterpijpen zijn er in het klein, megagroot en ze worden gemaakt van veel verschillende materialen. 

  1. Edibles

Je kunt cannabis ook eten in de vorm van een edible. Denk bijvoorbeeld aan koekjes, brownies of gummy’s. 

 

Cannabis gebruiken in de vorm van edibles heeft zo z’n voordelen. Omdat de cannabis via je spijsverteringssysteem binnenkomt, duurt het langer voordat je de effecten voelt. Daardoor gaat de afgifte ook langzamer en kun je er langer van genieten. 

 

  1. Vapes

Wietvapes worden steeds populairder. De vape verhit de wiet, maar het verbrandt niet. Daardoor is de rook zachter. Een voordeel is dat er verschillende smaken wietvapes zijn, een nadeel is dat ze in verhouding vrij duur zijn.

  1. CBD-olie

Cannabis in de vorm van olie – je ziet het steeds vaker. Veel mensen nemen het omdat het goede effecten op je gezondheid lijkt te hebben. 

 

CBD-olie kun je gewoon onder je tong druppelen. Je lichaam absorbeert dan de werkzame stoffen uit de olie. Het is een snelle methode die makkelijk werkt. 

Op zoek naar een nieuwe methode om wiet te gebruiken?

Zoals je ziet, is er genoeg om uit te kiezen als je een keer wat anders wilt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over bijvoorbeeld CBD-kristallen, huidcrème met wiet, dabbing of drankjes met cannabis. Probeer jij iets nieuws? Begin dan altijd met kleine hoeveelheden. Alles werkt weer net anders bij iedereen. Veel plezier!