Inbranders

Inbranders

Het overkomt ons allemaal wel eens. Een centimeters diepe ‘inbrander’ die je joint teistert. Eén kant van je joint brandt veel sneller dan de andere kant, waardoor je eigenlijk de helft van je joint verliest. Als het kwaad eenmaal is geschied, valt er weinig meer te redden. Daarom geldt ook hier weer: voorkomen is beter dan genezen.

Hoe kun je er nou voor zorgen dat je die duivelse inbrander voorkomt. Daar zijn een aantal manieren voor. Eigenlijk moet je er gewoon voor zorgen dat je een goede, gedegen joint draait. Hiervoor is het belangrijk om:

een grinder te gebruiken
Een goede grinder maakt het leven zoveel makkelijker. Niet alleen is het handiger en sneller dan met de hand verkruimelen. Het verkleint ook nog eens de kans op inbranders. Wanneer je met de hand verkruimeld, houd je altijd stukjes die vrij hard en compact zijn. Hierdoor ontstaan er loze luchtruimtes. Wanneer de vloei in contact komt met deze korrels zoekt het vuur de weg van de minste weerstand, het vloeitje. Hierdoor brandt het vloeitje snel weg en krijgt de inhoud niet genoeg tijd om te verbranden.

Voor hasj geldt dit uiteraard niet. Voor hasjrokers is het dan ook iets lastiger om inbranders te voorkomen.

niet te losjes, niet te strak te draaien
Oké, misschien een beetje een dooddoener. Je wil je joint natuurlijk nooit te los of te strak draaien. Maar het heeft wel een grote invloed op de kans op inbranders. Wanneer je te strak draait door bijvoorbeeld een te dunne tip, kun je rekenen op ongelijkmatige verbranding. Ook wanneer je te losjes draait door bijvoorbeeld een te brede vloei is de kans groot dat je joint niet mooi gelijkmatig brandt. Belangrijk dus om altijd goede attributen in huis te hebben.

∙ kwalitatieve vloei te gebruiken
Goedkoop is duurkoop. Dat wil niet zeggen dat je overdreven dure vloei moet kopen, maar koop wel lange vloei speciaal voor het roken van cannabis. Denk hierbij ook aan het voorgaande punt. Draai jij dunne of dikke joints? Pas de vloei-breedte aan op jouw voorkeur.

je joint te roteren tijdens het roken
Je hoeft echt geen roteer-schema of iets dergelijks te hanteren. Maar het is wel belangrijk om je joint niet in een vaste positie te roken. Hitte stijgt immers, wat betekent dat de bovenkant van je joint het warmste is en het snelst opbrandt. Door de joint te draaien bij het door-passen of wanneer je ‘m ff weglegt, voorkom je onregelmatige verbranding.

Kortom, neem je tijd bij het draaien van je joint. Zorg dat je de juiste attributen in huis hebt en denk er tijdens het roken gewoon een beetje om. Dan behoren inbranders vanaf nu tot de verleden tijd.

Eén reactie op “Inbranders”

  1. Ik koop altijd voor gedraaide joints bij de zelfde koffieshop, ik rook elke dag wel 1 dus vijf per week en alle vijf heb ik een inbrander gehad. Ligt het dan aan mij of de koffieshop verkoopt slechte joints.

Reacties zijn gesloten.