Zelf spacecake maken

Zelf spacecake maken

Van alle verschillende eetbare manieren om stoned te worden, is spacecake de meest bekende. Wiet is gemakkelijk in taarten en cakejes te verwerken. Maar let op! Er zijn wel een paar dingen waar je om moet denken tijdens het bereiden van spacecake. Zo moet er bijvoorbeeld in elke spacecake wat vettigheid, bijvoorbeeld boter, aan de zoetigheid toegevoegd worden zodat de wiet beter tot uiting komt en je dezelfde effecten zult ervaren die je van onze spacecake gewend bent.

Maar eerst even terug naar het begin. Wat is eigenlijk spacecake? De naam verraadt het al: het is een cake of andere zoete lekkernij met wietextracten, ongeacht met welk recept je het bereidt. Het is een goede manier om high te worden, maar het is ook belangrijk te noemen dat het wel een paar uur kan duren tot het gewenste effect optreedt. Hoe meer je eet betekent niet gelijk dat je sneller de effecten voelt. Integendeel, je eet jezelf eerder ‘bad’ of misselijk. Twijfel je wat voor dosis voor jou geschikt is? Begin met een klein sneetje van de cake en probeer meer op een andere dag als de effecten voor jou nog te klein waren.

Het zelf maken van spacecake is een “high without limits”. Dat is één van de redenen waarom fijnproevers er zo van houden: Je kan er veel higher van worden dan van het roken en je kan het zo sterk, zoet en lekker maken als je zelf wilt. Juist het leuke eraan is dat je je creativiteit er volledig op los kan laten en je je eigen persoonlijke smaken en voorkeuren er in kan verwerken!

Maar hoe maak je spacecake nou zelf? Hieronder een makkelijk basisrecept voor een spacecake die met ieders kookkunsten te bereiden is. En zoals hierboven genoemd, je kan het zo bont maken als je zelf wilt. Het hoeft ook geen cake te zijn, maar je kan ook aan brownies, koekjes of bonbons denken. Maar voor nu houden wij het bij een basis spacecake recept. Als je het nog simpeler wil, kan je ook een cakemix gebruiken van de supermarkt, of gewoon bij ons langskomen!

Recept
Ingrediënten:
1 kopje bloem
1 kopje melk
2 eieren
¾ kopje suiker
¼ boter
8 gram wiet of hash
Een kleine cakevorm

Bereiden:
1. Verwarm je oven op 190 graden
2. Verkruimel je hasj of grind je wiet en zet aan de kant.
3. Bewaar ⅕ deel van de boter apart om je bakvorm mee in te vetten. Verwarm ⅘ deel van de boter in de magnetron for 20 seconden tot het semi-gesmolten is en mix dit met je hasj of wiet.
4. Mix grondig de eieren, suiker, bloem, melk en hasj/wiet-botermix samen in een grote kom. Het is belangrijk om de botermix goed te verspreiden voor evenwichtige dosering en soepele en betrouwbare effecten.
5. Verplaats nu het spacecake-deeg van de kom naar de ingevette bakvorm. Zorg hier ook weer dat het deeg gelijknamig verdeeld is. Zet de bakvorm in de oven en bak de cake 25 minuten. Check na 25 minuten of hij gaar is, door met een tandenstoker in het midden van de taart te prikken. Blijft er nog deeg aan de tandenstoker zitten? Laat de cake nog 5 minuten langer in de oven. Komt de tandenstoker er weer schoon uit? Dan is je cake gaar!
6. Laat de cake in de bakvorm 29 minuten afkoelen. Haal de cake uit de bakvorm en laat dan nogmaals 30 minuten afkoelen. Snijd de spacecake in gelijknamige stukken en voilà! Klaar om te genieten in hogere sferen.

Eén reactie op “Zelf spacecake maken”

 1. Hi! Op andere sites lees ik 3 gr hash of wiet om een spacecake te maken.
  Op jullie site 8 gr.
  Ik ga ‘m voor ’t eerst maken en wat is dan wijsheid?
  Ook lees ik over CBD of marihuana om chronische pijn te verlichten. Heb al 18 jaar 24/7 nek- en spanningshoofdpijn, wat steeds erger wordt en moeilijk slaap. Reden om dit ‘ns te proberen.
  Ook hiermee wil ik graag advies.

  Groet, Inge

Reacties zijn gesloten.