4 manieren om je cannabisbreak te overleven

4 manieren om je cannabisbreak te overleven

Vroeger kon je na 3 hijsjes boven en onder al niet meer van elkaar onderscheiden. Inmiddels voel je je na een hele joint nog topfit. Ergens daartussenin heb je tolerantie voor wiet opgebouwd. En dat betekent maar 1 ding: tijd voor een cannabisbreak. Makkelijker gezegd dan gedaan, dus daarom verzamelden we tips om je door je break heen te slepen. Het komt goed!

Tip 1: verstop je smoke-spullen

Je wietpijpje, bong, grinder en alles wat ermee te maken heeft: leg ze uit het zicht. Smoken is vaak een kwestie van gewoonte. De kans is dus groot dat al je spulletjes ook ergens in het zicht liggen. Als je ze verstopt, word je er minder vaak aan herinnerd. Het voelt misschien een beetje kinderachtig, maar geloof ons: het helpt.

Tip 2: zoek een hobby waar je je volledig in kan storten

Veel mensen doen niks meer zodra ze een paar hijsjes hebben genomen. Vanaf dan is het bankhangen en Netflixen geblazen. Tijdens je cannabisbreak heb je dus opeens allemaal tijd over. Perfect om iets te doen wat je altijd al hebt willen doen. 

 

Kies een hobby en duik er lekker in. Leer bijvoorbeeld een instrument bespelen, ga aan de slag met je creativiteit of pak het sporten weer op. Je tijd besteden aan een hobby heeft nog een voordeel: zo lang je bezig bent, heb je geen tijd om na te denken over je joints. 

Tip 3: bouw langzaam af

Cold turkey stoppen werkt niet voor iedereen. En het doel van je cannabisbreak is ook niet helemaal stoppen, maar gewoon tolerantie opbouwen. Langzaam afbouwen is dus een prima haalbare optie. Hoe? Probeer eerst de helft minder te smoken. Lukt dat? Dan halveer je de helft weer. 

Tip 4: doe iets leuks met het geld dat je bespaart

Minder smoken betekent ook dat je geld overhoudt. Want voor sommige mensen is wiet toch wel een flinke maandelijkse kostenpost. Extra geld aan het einde van de maand voelt dan eigenlijk als een cadeautje aan jezelf. Trakteer daarom jezelf op iets leuks van het geld dat je overhoudt dankzij je cannabisbreak. Je hebt het verdiend!

 

Geloof ons, een cannabisbreak is het waard. Makkelijk zal het niet worden, maar als je terugkomt van je break kun je weer net zo genieten van je joint als vroeger. En misschien kom er wel achter dat je eigenlijk helemaal niet zoveel cannabis nodig hebt als je denkt. Je altijd wat frisser voelen en nieuwe hobby’s oppakken is natuurlijk voor alles veel beter!