Goed wiet inhaleren doe je zo

Goed wiet inhaleren doe je zo

Kan je wiet ook níét goed inhaleren dan? Jazeker. Wiet goed inhaleren is niet moeilijk, maar je moet wel even weten hoe het werkt. Daarom leggen we je stap voor stap uit hoe je het om de juiste manier doet. Met een joint of met een bong of pijp. Handig voor je eerste keer, of als je het gevoel hebt dat het niet altijd goed gaat. 

Wiet inhaleren met een joint

Je bent op een feestje en je krijgt een joint in je handen gedrukt. Je bent nieuwsgierig, maar hebt het nog nooit gedaan. Zo inhaleer je de wiet dan op de juiste manier: 

Stap 1

Zuig zachtjes aan de joint. Neem niet meteen een flinke hijs, maar doe het rustig aan. De rook zit nu in je mond. 

Stap 2

Haal de joint van je lippen en adem in. De rook gaat dan van je mond naar je longen. Doe ook nu weer niet te wild, maar adem in zoals je normaal ook inademt. 

Stap 3

Blaas de rook nu direct uit. Sommige mensen proberen de rook vast te houden in hun longen, omdat ze denken dat je de THC daardoor beter opneemt. Maar dat is niet bewezen. Wat wel bewezen is, is dat het schadelijk is voor je longen om de rook langer vast te houden in je longen. Snel weer uitblazen, dus!

Wiet inhaleren met een bong of pijp

Zijn je vrienden fan van een bong of een pijp? Dan wil je natuurlijk weten hoe dat werkt. Vooraf is het goed om te weten dat het met een bong of pijp sneller gaat dan met een jointje. Is het je eerste keer? Doe het dan in heel kleine hoeveelheden. 

Stap 1

Bedek het gat met je vinger.

Stap 2

Steek de wiet aan (of laat iemand anders het doen) en inhaleer rustig en voorzichtig. De rook zit nu in je mond. 

Stap 3

Laat de kamer zich vullen met rook. 

 

Stap 4

Haal je vinger van het gat en adem in. Hierdoor komt de rook in je longen. 

Stap 5

Blaas meteen weer uit.

Wat gebeurt dan als je wiet niet goed inhaleert?

Het kan best pijn doen als je niet goed inhaleert. Daarnaast kan het gaan irriteren waardoor je gaat hoesten. Soms komt de rook in je maag terecht, en dat voelt niet prettig. 

Wees je bewust van hoe je inhaleert

Ook vervelend: als je niet goed inhaleert, kan het zijn dat je de effecten niet voelt. Je wordt dan niet high. En dat is natuurlijk eeuwig zonde. 

 

Denk dus even na voordat je gaat roken. Begin altijd met kleine trekjes. Zo is de kans kleiner dat het fout gaat en hou je alles onder controle. Succes!