Goede hasj herken je zo 

Goede hasj herken je zo 

De ene hasj is de andere niet. Maar hoe weet je of je een goede soort te pakken hebt? Het wordt nog lastiger omdat hasj er niet altijd hetzelfde uitziet, afhankelijk van de manier waarop het gemaakt is. Gelukkig zijn er verschillende methodes om goede hasj van minder goede te onderscheiden. We loodsen je er doorheen!

Wat is hasj ook alweer precies?

Laten we beginnen bij het begin: want was is hasj ook alweer? Hasj is wat er overblijft als je toppen van een cannabisplant scheidt. De gedroogde harsklieren – trichomen – blijven dan over. Omdat het plakkerig is, wordt het samengeperst tot een blokje. Dat is dan de hasj die je kunt roken. 

Goede hasj herken je aan de geur

Het allerbelangrijkste om op te letten bij het kiezen van een hasj-soort is de geur. Want daaraan kun je vrijwel meteen ruiken of je goed spul in handen hebt. Ruik je een sterke, aromatische geur? Dan is de kans groot dat het goede hasj is. 

 

Ruikt het:

  • schimmelig;
  • muf;
  • naar plastic?

Dan kun je de hasj beter laten liggen en voor een andere gaan. 

Goede hasj herkennen aan het uiterlijk 

Ook met je andere zintuigen kun je beoordelen of een bepaalde hasj-soort een goede keuze is. 

 

Zo herken je goede handgewreven hasj:

  • stevig, maar kneedbaar als je het verwarmt in je hand
  • een beetje plakkerig
  • een zwarte of donkerbruine buitenkant
  • lichtbruin met groene vlekjes aan de binnenkant

 

Zo herken je slechte handgewreven hasj:

  • erg plakkerig (kan betekenen dat er extra oliën in zitten om het te verzwaren)
  • heldergroene binnenkant (kan betekenen dat er plantenresten in zitten)
  • witte, pluizige schimmel (betekent dat de hasj niet goed genoeg gedroogd is)

De bubble test

Als laatste is er ook nog de ultieme test om te beoordelen of je hasj goed is: de bubble test. Voor de bubble test steek je een stukje van de hasj aan met je aansteker. Heb je goede hasj, dan gaat het direct bubbelen en is de vlam helder. Slechte hasj wordt zwart of bubbelt niet. Je moet er een stukje voor opofferen, maar met de bubble test heb je wel meteen antwoord op je vraag!