Waarom je tabak beter weg kan laten uit je joint

Waarom je tabak beter weg kan laten uit je joint

Vroeger, toen de sloten nog schoon waren en roken nog vies, kon je in Europa alleen nog maar hasj krijgen. En dat brandt niet. Daarom verkruimelden de Europeanen hun hasj in een sigaret. Die gewoonte is blijven hangen: tegenwoordig combineren nog steeds veel mensen wiet met tabak. Terwijl dat helemaal niet nodig is. Het is zelfs beter om géén tabak in je joint te doen. 

4 redenen om tabak weg te laten uit je volgende joint

1. Minder hoog risico op longkanker

Deze reden staat natuurlijk met stip op 1. Tabaksrook verhoogt het risico op longkanker, dus ook tabak in je joint verhoogt het risico op longkanker. Cannabis roken is nog steeds roken. Maar door er geen tabak doorheen te doen, verlaag je het risico drastisch. Dat alleen al is reden genoeg om te stoppen met tabak. 

2. Beter slapen

Onderzoek laat zien dat mensen die roken, minder goed slapen dan mensen die niet roken. Het lijkt erop dat dit te maken heeft met de nicotine die in tabak zit. De verslaving die gepaard gaat met nicotine heeft negatieve invloed op je nachtrust. Gelukkig zit er geen nicotine in cannabis, dus het ligt in ieder geval niet aan je pure joint als je ‘s nachts ligt te woelen. 

3. Minder kans op verslaving

Nicotine is dus ook de reden dat je verslaafd raakt aan tabak. En dat is een fysieke verslaving. Kan je dan niet verslaafd raken aan cannabis? Jawel, maar dat is een milde psychologische verslaving. Bovendien is die kans veel kleiner dan de kans op verslaafd raken aan tabak.  

4. Een betere huid en tanden

Als je stopt met tabak in je joints, ga je dat ook aan je uiterlijk zien. Te beginnen bij je huid. Tabak kan ervoor zorgen dat je huidcellen niet genoeg zuurstof krijgen. Daardoor gaat het verouderingsproces sneller. En dat ga je zien aan je huid: rokers krijgen vaker een ongezonde, rimpelachtige huid. 

 

Ook je tanden en handen zijn vaak slachtoffer van jouw tabaksgebruik. Ze kunnen geel kleuren en dat ziet er niet bepaald goed uit. Natuurlijk gaat dat gele niet meteen weg als je stopt met tabak, maar het wordt in ieder geval ook niet erger. 

 

Zoals je ziet, heeft tabak veel slechte gevolgen voor je gezondheid en je uiterlijk. Uiterlijk kun je misschien nog overheen stappen, maar je gezondheid… Die is onbetaalbaar. Wees dus lief voor jezelf en sla in je volgende joint de tabak over!