Je joint aansteken zonder aansteker

Je joint aansteken zonder aansteker

Je kent het vast: je hebt zin om lekker even thuis te smoken. De deur niet meer uit, gewoon even lekker alleen of met vrienden. Je maakt het thuis gezellig en met de grootste zorg draai je het mooiste jointje ooit. En dan… nergens een aansteker te vinden. 

 

Die dingen zijn altijd weg als je ze nodig hebt. En naar buiten om een nieuwe te halen zit er ook niet meer in. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je joint aan te steken zonder aansteker. Dus geen paniek. Hier komen ze!

De sigarettenaansteker in je auto

De simpelste, doch effectieve manier. Je moet er alleen maar net aan denken. In veel oudere auto’s zitten sigarettenaanstekers voor in de auto. In nieuwere auto’s zit op die plek meestal een 12 volt dashboardaansluiting waarmee je je elektronica kan opladen. Maar ook daar kan je een losse sigarettenaansteker voor kopen. Handig om aan te schaffen, voor de volgende keer dat je geen aansteker bij de hand hebt. 

Gebruik je broodrooster

Aan de binnenkant van je broodrooster zitten gloeidraden die gloeiend heet worden op het moment dat je ‘m aanzet. Zo wordt je broodje snel krokant geroosterd. En die hete gloeidraden zijn ook ideaal om je joint mee aan te steken.

 

Hou je joint tegen de gloeidraden aan en je zult zien dat-ie vanzelf gaat branden. Pas wel op dat er geen gloeidraden stuk zijn, dan kan deze methode gevaarlijk zijn. Check dus eerst altijd of je broodrooster helemaal intact is. En pas op voor je vingers, want die kunnen ook heel (of te dicht) bij de gloeidraden komen. Dat voelt aan je vinger ook heel heet.  

Ongekookte spaghetti

Duik even in je keukenkastjes, want met een ongekookte spaghettisliert kun je je joint tóch aansteken zonder aansteker. Hou het uiteinde van de spaghetti in het vuur van je gasfornuis en hij gaat branden. Hou ‘m daarna tegen je joint en hij gaat branden!

De padvindersmanier

De padvindersmanier kan je alleen overdag gebruiken om je joint aan te steken. De zon is namelijk je aansteker. Je hebt nodig: de zon, een glazen pot met deksel, een vergrootglas en losse wiet. Deze methode werkt alleen met losse wiet, dus die joint moet je bewaren voor de volgende keer. 

 

Stop de wiet in de glazen pot. Hou het vergrootglas zo voor de pot dat de zon er doorheen schijnt, op de wiet in de pot. De zonnestralen worden dan gebundeld en op een gegeven moment begint de wiet te roken. Potje vol? Draai dan de deksel van de pot en neem een hijs. 

 

Zoals je ziet zijn er genoeg manieren om toch stoned te worden als je even geen aansteker kan vinden. En anders kun je zelf ook nog creatief zijn met de spullen die je in huis hebt. Waar een wil is, is een weg!