De combinatie van chocola en wiet. Hemels. Meer hoeven we er waarschijnlijk ook niet over te zeggen, want je komt hier gewoon voor het recept voor overheerlijke wietbrownies. Dit recept is supermakkelijk en het resultaat is veel lekkerder dan de kant-en-klare brownies die je in de coffeeshop koopt. En zelf bakken is natuurlijk ook gewoon leuk.
Ingrediënten
- 50 g wietboter*
- 100 ml water
- een pakje browniemix (lees goed hoeveel boter en water je nodig hebt, het kan zijn dat de hoeveelheden hierboven anders zijn voor de mix die jij gebruikt)
Verder: een beslagkom, garde en eventueel een bakvorm
*Heb je geen wietboter? Ook dat recept vind je hieronder.
Zo doe je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de wietboter en het water samen in een kom.
- Doe de browniemix erbij en roer het met een garde tot een glad beslag.
- Giet het beslag in de bakvorm (meestal zit die bij de browniemix).
- Bak de brownie ongeveer 40 minuten in de oven. Steek een satéprikker in het midden om te checken of ze gaar zijn. Als er een beetje beslag aan blijft zitten, is-ie klaar. Vloeibaar moet het niet zijn, maar de brownie hoeft ook niet helemaal droog te zijn.
- Laat de brownies nog even afkoelen voordat je ze snijdt.
Zo simpel kan het zijn. Geniet van je brownies!
Het recept voor wietboter
Wietbrownies zijn niet gewoon brownies waar je wiet bij gooit. Je moet eerst wietboter maken. Die kun je vervolgens in de koelkast of vriezer bewaren, zodat je het kan gebruiken als je het nodig hebt.
Ingrediënten
- Wiet
- Boter
- Water
Verder: een kookpan, zeef en pollepel
Zo doe je het
- Vermaal de wiet zo fijn mogelijk om veel oppervlak te krijgen. Dit kun je ook in een blender doen. Meer oppervlak betekent meer cannabisolie, dus betere wietboter.
- Vul een kookpan voor ⅓ met je wiet. Heb je niet zoveel? Gebruik dan een klein pannetje.
- Voeg de boter en het water toe. Doe dit in de verhouding 1:4. Bij 250 gram boter doe je dus 1 liter water. Vul de pan tot ⅔.
- Zet het vuur aan en breng het mengsel langzaam aan de kook. Blijf het doorroeren terwijl het kookt.
- Voeg water toe als het mengsel gehalveerd is in volume.
- Blijf dit doen totdat je ziet dat de vloeistof gaat scheiden. Er drijft dan een laag olie op het oppervlak. Dit kan 3 uur tot een hele dag duren.
- Als het zover is, zeef je de vloeistof boven een bak. Probeer zoveel mogelijk olie uit de wiet te krijgen. Je kunt het ook in een kaasdoek doen zodat je het helemaal kunt uitknijpen.
- In de bak zit nu wietboter en water. Zet de bak een nacht in de koelkast zodat de boter hard kan worden.
- Haal de volgende dag voorzichtig de wietboter uit de bak. En klaar is je wietboter!
De wietboter maken is nog wel een klusje. Maar zodra het eenmaal in je vriezer ligt, heb je de basis voor veel baksels. Het is je tijd dus meer dan waard. Veel bak- en eetplezier!