Een bad cannabistrip: zo kom je eruit

Een bad cannabistrip: zo kom je eruit

De meeste mensen roken wiet voor de goede vibes. Om te ontspannen of voor de gezelligheid. Maar soms gaat het mis: je belandt in een bad trip. Kan iedereen overkomen. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je ze kunt voorkomen. En zit je er toch in, dan hebben we ook wat tips waarmee je er zo snel mogelijk weer uit komt.

Zo voorkom je een bad cannabistrip

Er zijn veel factoren die invloed hebben op hoe je wiet ervaart. Aan veel van deze factoren kun je zelf wat doen. Komen ze.

Je gemoedstoestand

Zit je lekker in je vel? Dan voel je je nog blijer als je wiet gaat roken. Maar dat werkt andersom ook. Op een slechte dag voelt alles nog zwaarder als je gaat smoken. Wiet kan namelijk je gevoelens versterken. Voel je je mentaal niet super, dan kan het opsteken van een joint ervoor zorgen dat alle negatieve gevoelens naar boven komen.

Omstandigheden

Niet alleen hoe jij je voelt, maar ook de omstandigheden spelen mee. Bijvoorbeeld de mensen waarmee je bent, hoe goed je ze kent, de muziek en de sfeer. Met vertrouwde vrienden is de kans groter dat je ervaring positief is. Voelt de situatie niet helemaal lekker, dan kan het zijn dat je jointje slecht valt.

5 tips om snel uit je bad trip te komen

Ben je toch in de cannabistrip van je nachtmerries beland? Dan hebben we hier wat tips om er weer uit te komen. Het goede nieuws is: elke bad trip gaat voorbij. Maar op het moment zelf wil je natuurlijk dat het zo snel mogelijk ophoudt.

Zoek afleiding

Soms wordt je bad trip alleen maar erger als je er veel over nadenkt. Je praat jezelf nog verder de negativiteit in. Dan is het slim om je aandacht op iets anders te richten. Doe iets waar je rustig van wordt zoals een rondje lopen. Of ga even ergens anders zitten.

Blijf ademen

Door paniek vergeet je vaak goed door te ademen. Pak dus even je moment en focus. Adem diep in en dan rustig weer uit. En nog een paar keer, tot je weer rustig bent.

Drink water

Waar is water niet goed voor? Dit vloeibare wonderspul komt bijna gratis uit de kraan en staat jou bij tijdens je bad trip. Na een glas water voel je je vaak al beter. En je hebt geen droge mond meer.

Zet je favoriete muziek op

Muziek heeft veel invloed op je gemoedstoestand. Zet dus even een fijne playlist aan en denk terug aan de goede herinneringen die je aan de muziek hebt. Ga wel voor enigszins rustige muziek.

Eet iets zoets

Snoep, chocola of fruit verhoogt je bloedsuikerspiegel. Dat voelt lekker. Vooral als je je favoriete zoete snack erbij pakt, kan het je zo uit je bad trip trekken.

Het komt goed

Natuurlijk kun je het allerbest voorkomen dat je in een bad trip terecht komt. Zorg ervoor dat de omstandigheden chill zijn en jij je goed voelt. Dan ben je al een heel eind. Mocht het wel misgaan, onthoud dan: alles gaat voorbij. Dus óók jouw cannabistrip from hell.