Wiet grinden zonder grinder

Wiet grinden zonder grinder

Sta je dan op een festival. De perfecte sfeer om een jointje te draaien. Alles heb je bij je, maar die grinder… nergens te bekennen. Gelukkig zijn er andere manieren waarop je wiet kan grinden zonder grinder. We zetten 4 oplossingen voor je op een rijtje, voor thuis en onderweg. Sommige liggen misschien voor de hand, andere zijn wat creatiever. Misschien haal je er inspiratie uit voor nóg een andere manier.

  1. Met je handen

In delen van de wereld – vooral mediterraanse landen – gebruiken mensen meestal hun handen om wiet uit elkaar te halen. Dat kun jij dus ook doen. Je hebt er verder niks voor nodig, dus op een festival is dit een prima oplossing. Als je óf plakkerige wiet óf plakkerige handen hebt, is het misschien niet ideaal. Daarom hebben we nog 3 andere oplossingen voor je.

  1. Met een schaar

Op een festival krijg je waarschijnlijk geen schaar langs de beveiliging, maar voor thuis is dit ideaal. Doe je cannabis in een klein bakje of glaasje, bijvoorbeeld een borrelglaasje. Steek je schaar erin en knippen maar. Deze oplossing werkt ook iets minder goed als je erg plakkerige wiet hebt. Maar als het lukt, is het een supersnelle en vooral schone manier om mooie kleine stukjes te krijgen. 

  1. Schudden

De kleine ‘kristallen’ op wiet heten trichomen. En daar gaat het allemaal om als je high wil worden. Je kunt ze gebruiken om hasj te maken. Met deze schud-oplossing schud je de trichomen eraf zodat je ze kunt verzamelen voor écht goede wiet.
Maak een leeg pillenpotje en een klein muntje goed schoon. Doe vervolgens het muntje samen met een klein beetje wiet in het potje. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is flink schudden. Er bestaan ook pollenshakers die specifiek hiervoor bedoeld zijn. Groot voordeel van deze methode: je hebt helemaal geen rommel.

  1. Met een scherp mes

Ook een mes is een prima hulpmiddel als je even verlegen zit om een grinder. In elke keuken vind je wel een mes en een snijplank. Dus pak een schoon mes en hak je wiet op de snijplank in kleine stukjes. Kies een scherp exemplaar zonder kartelrand. Een kartelrand is namelijk funest voor de kostbare trichomen in je wiet waar we het net over hadden. De allerbeste methode om wiet te grinden

In onze ogen is er toch een oplossing die er met kop en schouders bovenuit steekt: een extra grinder. Logisch dat je zuinig bent op je vierdelige gouden grinder met je initialen erin gegraveerd, maar zorg dat je altijd een reserve-grinder hebt. Gewoon een goedkoop, plastic dingetje dat je in je jaszak doet. Dan zit je nooit zonder grinder!