Help, ik word niet meer stoned! 5 tips om je high te versterken

Help, ik word niet meer stoned! 5 tips om je high te versterken

De ergste nachtmerrie van elke wietliefhebber: je wordt niet meer stoned. Zelfs wiet roken kan na verloop van tijd ‘normaal’ gaan voelen. Maar geen paniek. Er zijn genoeg manieren om je high een nieuwe impuls te geven, zodat het weer voelt als de eerste keer. Voor sommige dingen moet je even langs de supermarkt, voor andere heb je helemaal niks nodig. We hebben de top 5 manieren om je high te versterken hier voor je verzameld! 

  1. Mango’s

Niet alleen lekker en gezond, maar ook een enorme boost voor je high. In mango’s zit namelijk veel mycreen. Dat is een stof die THC helpt om de bloed-hersenbarrière door te gaan. Met andere woorden: door mycreen komt THC makkelijker bij je hersenen en voel je de effecten dus sterker.
Eet drie kwartier voordat je wiet gaat gebruiken wat mango. Ook als je al aan het roken bent, kun je ondertussen mango eten om het effect te versterken. 

  1. Bewaar je wiet goed 

Dat je niet meer stoned wordt, kan ook liggen aan de manier waarop je je wiet bewaart. Het is belangrijk om je wiet luchtdicht, droog en op een donkere plek te bewaren.
Plastic zakjes of kartonnen doosjes zijn daarin niet optimaal. Je wiet kan uitdrogen of nat worden, waardoor er zelfs schimmel in kan komen. Daarom kun je beter gaan voor een glazen weckpot die luchtdicht is. Zet ‘m dan wel op een donkere, koele plek. Daglicht is namelijk ook funest voor de houdbaarheid van je wiet.

  1. Ga een blokje om 

Waar zit jij vaak te roken? Waarschijnlijk zak je onderuit op de bank. Maar wist je dat je de effecten van THC veel sterker ervaart als je beweegt? Je lichaam slaat overtollige THC op in je lichaamsvet. Op het moment dat je dan in actie komt, komt de THC weer in je bloedbaan en voel je de effecten. Daarbij is er buiten van alles te zien wat je ervaring ook naar een hoger niveau brengt. Dus hup, in de benen!

  1. Zwarte thee

Slecht weer? Dan heb je misschien even geen zin om naar buiten te gaan. Gelukkig is er thuis ook genoeg te beleven. Je kan voor de mango’s gaan, maar je kan ook een kopje thee zetten.
In zwarte thee zit catechine. Dit is een stof die zich aan CB1-receptoren bindt, receptoren in het endocannabinoïdesysteem (ECS) in je lichaam. Dit kan bijdragen aan vooral de fysieke effecten van cannabis. Die kunnen wat rustiger, maar wel intenser voelen. En een kopje thee is natuurlijk ook gewoon lekker. 

  1. Neem een break

Misschien niet wat je wil horen, maar toch is het slim om zo nu en dan een pauze in te lassen. Zo bouwt je tolerantie weer af: een soort reset van je systeem. Daarna komt het weer een stuk harder binnen. En dat is het absoluut waard.
Zoals je ziet zijn genoeg dingen die je kunt doen als je niet meer stoned wordt. Welke ga jij uitproberen?