Top 5: Alcoholvrije drankjes

Top 5: Alcoholvrije drankjes

… voor als je stoned bent, uiteraard.

Niet alleen is het erg (misschien wel extra) lekker om wat vloeibaars naar binnen te werken als je stoned bent, het is natuurlijk ook belangrijk om goed te hydrateren. Daarom hebben wij onze persoonlijke top 5 voor je op een rijtje gezet. Warm, koud, zoet etc. Voor een ieder wat wils.

 

Bruiswater

De award voor beste dorstlesser aller tijden gaat wat ons betreft naar bruiswater. Het koolzuur in het water geeft nét dat kleine beetje extra ten opzichte van ‘plat’ water. De bubbels in het koolzuurhoudende water zijn een leuke afwisseling op gewoon water. Naast dé remedie tegen een droge mond en de prima hydratatie is het ook nog eens gezond. Geen calorieën en geen kunstmatige zoetstoffen. Misschien wat saai, maar het bruiswater mag zeker niet in dit lijstje ontbreken.

 

Fruit smoothie

Stoned of niet, een smoothie is eigenlijk altijd een goed idee. Maar oh wat is het lekker tijdens je high. Over het algemeen zijn smoothies gezonder dan de gemiddelde frisdrank, alleen moet je je niet laten misleiden door de vitamines. Smoothies zitten namelijk vol suiker en verhogen daarmee op overgewicht en diabetes type 2. Maar dit lijstje is niet de ‘Top 5: gezonde drankjes’. Dus die suikers nemen we even voor lief. De textuur, de smaak. Heerlijk. Onze favoriet is overigens mango. Volgens sommigen schijnt mango de high trouwens te intensiveren. Win-win dus.

 

Bubbelthee

Qua ervaring is bubbeltje misschien wel de leukste. Naast dat de Taiwanese ijsthee super lekker is, geven de tapioca balletjes het drankje een extra dimensie. De thee is bij speciaalzaken in allerlei variaties te bestellen. Van fruitsmaken tot koffiesmaken. Het is maar net waar je zin in hebt.

 

Koffie

Onze favoriet. ’s Ochtends een bakkie, na het eten een bakkie. Allemaal leuk en aardig, maar een bakkie als je stoned bent. Ongeëvenaard. Koffie en wiet zijn als twee handen op één buik. Ook bij koffie wordt beweerd dat het de high vertrekt, maar elk wetenschappelijk bewijs daarvoor ontbreekt. Wél zorgt de cafeïne natuurlijk voor een heerlijke opkikker. Koffie met of zonder melk en suiker, espresso, cappuccino of waar jouw voorkeur ook naar uit gaat. Doen!

 

Chocolademelk

Misschien niet de meest voor de hand liggende keuze. Maar het heeft de top 5 na een interessante strijd met bijvoorbeeld Fernandes en MoguMogu net gehaald. Chocolademelk is natuurlijk vooral populair onder kinderen, maar de meest liefhebbende groep daarna zijn de stoners. Denken we. Romig, chocolade-achtig… precies wat je wil tijdens een flinke high. Daarnaast bevat chocolade tyrosine, een voorloper van dopamine (het genothormoon). Dus, een combinatie van dopamine met de euforische effecten van wiet. Top toch?!

 

Welke alcoholvrije drankjes vormen jouw top 5?