Pompoenbong maken

Pompoenbong maken

Als je Halloween zegt, zeg je pompoen. 🎃 Gezichtje eruit snijden, lichtje erin en je hebt een angstaanjagend tof Halloween-stukje. Maar wist je dat je er nog veel meer vette dingen met zo’n pompoen kan doen? Wat dacht je bijvoorbeeld van een pompoenbong?

 

Volledig in Halloween-stijl ‘smoken’ doe je uiteraard met een pompoenbong. Maar ja, hoe maak je er één? Heel simpel. Hieronder leggen we uit hoe. Het enige wat je nodig hebt is uiteraard een pompoen en een mesje, schroevendraaier of ander scherp stuk keukengerei.

 

Stap 1.

Heb je al een pijpje om de wiet in te verbranden, dan hoef je alleen vlakbij de bovenkant van de pompoen een gaatje te maken. Plaats het pijpje in het gaatje. Heb je geen pijpje, kun je van de pompoen zelf een pijpenkop maken. Snijd ergens in de pompoen een bowl waarin je de wiettoppen kunt verbranden. Vervolgens maakte vanaf de de boden van de bowl een gaatje naar het midden van de pompoen.

 

Stap 2.

Hierna snijd je een smalle opening, recht tegenover de bowl of het pijpje, aan de andere kant van de pompoen. Dit gaatje gaat het mondstuk vormen, hetgeen waardoor je de zoete pompoen-rook inademt. Vervolgens snij je een nauwe opening van het mondstuk richting het centrum van de pompoen. Maak daarnaast voor een optimale ervaring een luchtgat, vlak naast de opening van de bowl/het pijpje, richting het midden van de pompoen.

 

Stap 3.

Laat de pompoen vol lopen met water, door het mondstukje. Zodra je het hoort bubbelen kun je de bong gaan gebruiken. Steek de wiettoppen aan en inhaleer de rook via het mondstuk. Dat is nog eens écht Halloween vieren.