Zwarte peper & wiet

Zwarte peper & wiet

Zwarte peper en wiet. We horen jullie denken; ‘Waar gaat dit heen?’. Dat gaan we eens even uitleggen. Zowel zwarte peper als wiet bevatten namelijk terpeen bèta-caryofylleen. Moeilijk woord he? We gaan het nog moeilijker maken. De bèta-caryofylleen is een molecule die het CB2-receptor van het endocannabinoïdesysteem activeert. Dit heeft een ontspannend effect. Hierna proberen we het iets makkelijker te houden.

Dat ontspannend effect kan je helpen om iets te kalmeren wanneer je té high bent. In eerste instantie lijken de peperplant en de cannabisplant twee totaal verschillende planten. Wiet maakt je high, peper geeft je eten pit. Maar peper kan dus ook fungeren als een soort kalmeringsmiddel voor wanneer je in een high zit. De terpeen die in peper zit, kan het de effecten van THC verminderen.

Naast een trip verminderen is peper nog voor veel meer dingen goed. Zo is het antioxidant, werkt het zoals gezegd rustgevend, kan het helpen om je cholesterol te verlagen, stimuleert het de spijsvertering en is het goed voor je geheugen. Al met al reden genoeg om altijd wat zwarte peper in huis te hebben.

Dus, voortaan voor je vreetkick wat in huis halen waar zwarte peper overheen kan.