Het verschil tussen high & stoned

Het verschil tussen high & stoned

Blowen, smoken, dampen. Joint, jonko, fakkel. Skaffa, stoned, high. Een kleine opsomming van de bergen variaties die in de loop der jaren zijn bedacht. Ander woord, zelfde betekenis. Althans? Stoned en high worden vaak door elkaar gebruikt, maar betekenen ze eigenlijk wel hetzelfde?

Nee. Het simpele antwoord is nee. Stoned en high zijn twee verschillende ervaringen. Dat wil overigens niet zeggen dat je na het roken van een toeter niet beide kan zijn. Je kan namelijk prima stoned en high zijn, of eerst high en dan stoned en vice versa. Hieronder leggen we uit hoe de beide ervaringen het best omschreven kunnen worden.

High

‘Because I got High’. Je hoort ‘m constant, en de stoners onder ons weten ongetwijfeld wat het inhoudt. Maar voor een ieder die zich er lastig een voorstelling bij kan maken, hier een aantal begrippen die de ervaring het best omschrijven:

  • stimulerend
  • energiek
  • euforisch
  • inspirerend
  • vreugdevol

Je voelt een stimulerende/energieke sensatie. Over het algemeen ben je blij en vreugdevol. Daarnaast komt er een hele hoop creativiteit in je naar boven. Het gevoel duurt meestal enkele uren, afhankelijk van de hoeveelheid die je rookt. High wordt vaak in verband gebracht met sativa wietsoorten.

 

Stoned

Stoned is de luie tegenhanger van high. Stoned zijn beïnvloedt vooral je gewrichten, spieren en motoriek in het algemeen. In vijf begrippen omschrijven we stoned als:

  • kalmerend
  • ontspannend
  • verzachtend
  • vredig
  • rustig

Je voelt je diep ontspannen. De bank voelt vaak aan als een heerlijk bed waar je maar moeilijk vanaf kunt komen. Even je gedachten verdrijven en languit voor je uit staren. Stoned wordt vaak in verband gebracht met indica wietsoorten.

 

Kortom: een gezellig avondje met je vrienden? Ga dan voor een sativa wietsoort en wordt samen lekker high. Gegarandeerd een top avond. Liever zo ver mogelijk in de bank wegzakken en even helemaal niets? Ga dan voor indica en ontspan volledig.