Rode ogen

Rode ogen

Je kent het wel, je rookt een paar joints en eindigt met knalrode ogen. Soms is dit erg vervelend. Hoe komt dit eigenlijk en wat kun je aan die rode ogen doen?

 

De meeste onder ons zullen het wel herkennen want rode ogen is een duidelijk teken dat iemand cannabis gerookt heeft. Er spelen een paar factoren mee in de oorzaak van rode ogen. Als eerst een veranderende bloeddruk. Door het gebruik van cannabis treedt er een daling van de bloeddruk op. Dit komt door de werkzame stof THC. Eerst stijgt je bloeddruk en hartslag bij het roken van cannabis maar na een tijdje begint de THC je bloeddruk te verlagen. Door de daling van de bloeddruk worden de bloedvaten verwijdt, ook die in je ogen waardoor je ogen dus rood worden.

 

Ook kan de blootstelling aan rook een reden zijn voor rode ogen. Als je ogen hiervan rood worden komt dat meer door irritatie. De meeste rokers onder ons hebben wel eens zo’n rookwalm in de ogen gekregen. Meestalgaan je ogen dan ook tranen of moet je even een paar keer knipperen. Deze roodheid gaat echter wel weer snel weg. Je ogen kunnen ook rood zijn van uitdroging.

 

Maar hoe kom je nou van die rode ogen af? Als eerste tip, gebruik oogdruppels. Wanneer je je ogen vochtig houdt kan dit tegen rook helpen en je ogen minder rood maken. Drink ook veel water. Hierdoor heb je minder last van uitdroging dat zorgt voor rode ogen. Door water te drinken zorg je ervoor dat de rode kleur minder intens is of zelfs verdwijnt. De rode ogen door bloeddrukschommeling kun je niet of nauwelijks vermijden. Als je van jezelf een hoge bloeddruk hebt kun je dit verminderen door veel fruit en groenten te eten en veel te bewegen. Hierdoor zul je als je een joint rookt minder rode ogen krijgen.

 

We hopen je natuurlijk geholpen te hebben met deze tips en misschien ook handig om te weten: rode ogen zijn in het algemeen niet schadelijk het is soms alleen een beetje vervelend.