Cannabis vs. Hennep

Cannabis vs. Hennep

In de vorige blogs hebben wij geschreven over het verschil tussen hasj en wiet. In deze blog gaan wij het hebben over het verschil tussen cannabis en hennep. Hennep is weliswaar een verwante soort maar mag niet worden verward met cannabis, wat zijn nou de verschillen tussen deze twee?

 

Cannabis is een verzamelnaam voor producten die van de cannabis plant afkomen. Een woord voor de vrouwelijke bloem van de cannabisplant is wiet of marihuana. Hasj komt ook van deze bloem. De beste wiet of hasj bevat een grote hoeveelheid THC, het stofje dat zorgt voor het stoned of high gevoel. Er zijn verschillende manieren om wiet of hasj in te nemen, de manier die wij allemaal kennen is doormiddel van een joint.

 

Hennep is een variant van de cannabis. In hennep zit niet zoals in marihuana een grote hoeveelheid THC. Vaak wordt hennep dan ook gekweekt met de minimale gehaltes THC voor industriële of welzijnsbevorderende doeleinden. Van de hennepvezels worden doeken gemaakt en de zaden worden gebruikt als voer voor bijvoorbeeld vogels. Hennep wordt minder vaak gerookt omdat hennep veel minder THC bevat dan wiet of hasj. Hier tegenover staat dat in hennep een grotere hoeveelheid CBD zit. CBD maakt het effect van de wietsoort wat minder hevig en zul je je dus minder stoned of high voelen. Dit maakt ook dat hennep geschikt is voor welzijnsbevorderende doeleinden.

 

Het belangrijkste verschil tussen cannabis en hennep is dat cannabis (marihuana, hasj) een hoog gehalte aan THC bevat en hennep een zeer kleine hoeveelheid van deze stof. Dus wil je stoned of high worden ga dan dus voor de cannabis met de meeste THC.