Mannen vs vrouwen

Mannen vs vrouwen

Wiet kan op elk persoon een heel ander effect hebben. Met name per geslacht zijn de verschillen groot. Waardoor komt dat en hoe zit dat precies? Het antwoord op die vraag vind je in deze blog!

Verschil in lengte en gewicht kan de oorzaak zijn van verschillende werkingen op mannen en vrouwen. Zo kan een groter iemand meer wiet nodig hebben dan iemand die kleiner of slanker is om dezelfde effecten te ervaren. Gemiddeld zijn mannen bijvoorbeeld vaak wat langer dan vrouwen. Dit is de meest voor de hand liggende reden waarom er een verschil zou kunnen optreden in de effecten van wie per geslacht.

Ook cellen in de hersenen kunnen verschillende effecten veroorzaken. De substanties in wiet binden zich aan bepaalde cellen in je hersenen en zorgen voor een bepaald effect. Welke cellen zich binden door het roken van wiet heeft te maken met je geslachtshormonen. Deze geslachtshormonen, het woord zegt het al, verschillen per geslacht en qua hoeveelheid. De hoeveelheid hormonen bepaalt hoeveel van de wiet zich zal binden aan je hersenen en dus ook hoeveel wiet zich bindt met bepaalde zenuwen. Hierdoor kan het effect van wiet op mannen en vrouwen verschillen. Vrouwelijke geslachtshormonen zorgen er bijvoorbeeld voor dat vrouwen er eerder neigen om van blowen een gewoonte te maken. En mannelijke geslachtshormonen kunnen ertoe leiden dat mannen neigen om meer risico’s te nemen en dus meer wiet in één keer gebruiken.

Uit onderzoek blijkt dat de voorkeur van consumptie van wiet per geslacht verschillend is. Zo kiezen vrouwen vaak voor eetbare varianten en kiezen mannen eerder voor het roken van wiet. Het verschil in de manier van consumptie zorgt ook voor een verschil in effecten. Zo duurt het bij eetbare producten, zoals spacecake, langer tot er een effect optreedt dan wanneer je een jointje rookt.

Daarnaast worden ook veel effecten bij mannen en vrouwen beïnvloed door externe factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan medische factoren of persoonlijke omstandigheden. Er zijn aanwijzingen dat tijdens hun ovulatie, het lichaam van de vrouw meer open staat voor de invloeden van wiet dan normaal. En natuurlijk reageert iedereen ook weer anders op elke soort wiet of hasj! Zo blijken mannen wat gevoeliger te zijn voor de welbekende “vreetkick” wanneer ze stoned zijn dan vrouwen.

Kortom, er zijn verschillen van effecten tussen mannen en vrouwen, maar vaak is dit minimaal. Wil je met je vrienden hetzelfde effect bereiken? Zorg dan dat je de hoeveelheid wiet of hasj die je rookt, aan je lichaamsgewicht en lengte aanpast. Heb jij wel eens verschillen gemerkt toen je met zowel vrienden als vriendinnen lekker een jointje aan het roken waren? Laat het ons weten in de comments hieronder!