USA vs. NL wiet

USA vs. NL wiet

In Amerika wordt in steeds meer staten wiet gelegaliseerd. Voorheen was het in praktisch alle staten verboden, maar in de afgelopen jaren sluiten zich steeds meer aan bij het beleid van Nederland waar wiet en softdrugs gedoogd zijn. Wat voor invloed heeft dit op ons kikkerlandje?

Eigenlijk is de invloed die de legalisering van wiet in de VS met zich meebrengt heel erg laag. Maar toch zien wij steeds vaker Amerikaanse wietsoorten op de menukaart bij Nederlandse coffeeshops staan en meestal voor vrij hoge prijzen ook. Is de Amerikaanse wiet dan zoveel beter? Wij zijn voor jullie op onderzoek gegaan.

Het eerste verschil dat wij tegenkwamen zagen wij meteen, dat is namelijk het uiterlijk. De toppen van Amerikaanse wietsoorten zijn duidelijk steviger, wat het optisch veel aantrekkelijker maakt en meer laat lijken op het “wiet-ideaalplaatje” dat we gewend zijn van reclames en foto’s.

Een ander verschil dat ons gelijk opviel was de geur die de Amerikaanse cannabis met zich meebrengt. De geur van de Nederlandse wiet is over het algemeen wat voorzichtiger en voor ons meer vertrouwd. Amerikaanse soorten daarentegen hebben veel uitdagendere en complexere geuren: zoeter, openhartiger en veelzijdiger dan we van onze thuishaven gewend zijn.

Maar het allergrootste verschil zou het effect moeten zijn die deze duurdere wiet op het lichaam zou moeten hebben, want dat is waar het allemaal uiteindelijk om draait, toch? Helaas is gebleken dat het verschil van effect nagenoeg nihil is aan het effect van Nederlandse wiet.

Hoe kan het dat de Amerikaanse cannabis zo veel duurder is voor alleen een andere geur en een iets steviger uiterlijk? Zoals velen misschien wel van de VS gewend zijn, zijn dingen daar over het algemeen vaak wat kleurrijker, groter en kortom: extremer. En zo hebben zij ook de marketing van hun wietverkoop aangepakt. Door de verpakkingen een kleurrijk etiket te geven en de verkoop in de winkels op een waar snoepparadijs te laten lijken, is hun marketing geheel anders dan dat wat we in Nederland van wiet gewend zijn. In de VS is het aanbod ook een stuk groter door deze enorme marketing, waardoor de vraag in Nederland steeds meer groeit om deze Amerikaanse cannabis ook te proberen. Al is er dus nauwelijks verschil.

Dus onze tip is om gewoon lekker bij ons langs te blijven komen voor heerlijke wiet van eigen bodem. Mocht je toch deze Amerikaanse cannabis willen proberen? Dan horen we graag bij je volgende bezoekje wat je ervaringen waren!