Binnenwiet vs. buitenwiet

Binnenwiet vs. buitenwiet

Ben jij een fanaat van binnenwiet? Of rook je juist liever een relaxed buitenwietje? Veel blowers denken onterecht dat binnenwiet beter is dan buitenwiet. Nou is dat natuurlijk om te beginnen een kwestie van smaak, maar ook is binnenwiet niet per se altijd sterker. Veel buitenkwekers vinden hun in de natuur gekweekte product trouwens ook vaak beter. De zon en de natuur zorgt voor een betere smaak van de wiet zeggen ze dan. Hoe zit dat nou?

Wat beter en lekkerder is hangt natuurlijk in de eerste plaats af van persoonlijke voorkeur. Maar ook de sterkte of potentie hangt niet af van het feit of de wiet binnen of buiten gekweekt is. Zeker tijdens een warme zonnige zomer met weinig regen kun je buiten geweldige oogsten binnenhalen met een enorme potentie. En ook ben je binnen niet automatisch verzekerd van dikke toppen die bedekt zijn met een enorme laag hars.

De kwaliteit hangt af van het verloop van de cyclus en de genetica. Al moet je buiten natuurlijk wel iets meer geluk met het weer hebben dan binnen. Een binnenkweker kan het klimaat helemaal zelf bepalen en dat is een groot voordeel, maar ook buiten kun je moeder natuur een handje helpen. Je kunt je buitenplanten verduisteren om de bloei eerder in te zetten en een afdak of een kas kan problemen met te veel regen voorkomen.

Er zijn een aantal metingen gedaan, waaruit blijkt dat buitenwiet door het directe zonlicht wat meer CBD aanmaakt. CBD maakt het effect van een wietsoort wat minder heftig, waardoor binnenwiet iets sterker lijkt te zijn. Maar dit zegt dus niets over de hoeveel THC. Uiteindelijk is het natuurlijk zo dat een goede kweker zowel binnen als buiten uitstekende wiet kan kweken. Pas wanneer de wetten in Nederland veranderen zullen we echt gaan zien wat de grens is van de kwaliteit van buiten- of in kassen gekweekte wiet is. Na legalisatie kunnen kassen voor een milieuvriendelijker oplossing zorgen om wiet te kweken. Wanneer zonlicht gecombineerd wordt met kunstlicht net zoals bloementelers nu al doen, kan topwiet gekweekt worden tegen een veel lagere prijs. Hoogste tijd dat wetten veranderen dus, wij lusten namelijk wel een lekker kaswietje!