Waarom word je stoned?

Waarom word je stoned?

High!’

Softdrugs, en dan met name wiet, is een onderwerp waar dagelijks veel over gezegd en geschreven wordt. Wij als coffeeshop staan hier natuurlijk middenin. Soms sluiten wij ons aan bij deze berichtgeving, maar heel vaak ook niet. Wanneer het gebruik van softdrugs weer eens in een onterecht negatief daglicht wordt gezet bijvoorbeeld. Daarom hebben wij besloten om te starten met bloggen! Om het onderwerp op een leuke en vooral positieve manier bespreekbaar te maken en daarnaast een stukje van onze expertise met jou te delen.

Eén keer per maand zullen wij een nieuwe blog publiceren. De onderwerpen kunnen redelijk uiteenlopen, maar hebben natuurlijk allemaal te maken met wiet. Denk aan thema’s als het medische effect van CBD-olie, de actuele stand van het Nederlandse softdrugsbeleid, uitleg over alle verschillende soorten wiet en bijv. het maken van de perfecte spacecake. Leuk, leerzaam, informatief… alles kan en alles mag!

Cannabis (wiet) is de Latijnse vertaling van hennep. Om niet al te moeilijk te beginnen, gaat deze eerste blog over wat wiet nou eigenlijk is en waarom je er een stoned gevoel van krijgt. Cannabis of wiet is niets meer dan de gedroogde bloemtoppen van de cannabisplant. Dit moet bij voorkeur een onbevruchte vrouwelijke plant zijn, aangezien er aan de mannelijke plant veel minder werkzame stof zit. Op de bloemtoppen en de bovenste bladeren van de hennepplant zitten kleine harskliertjes, trichomen genoemd. Dit zijn een soort haartjes die hars afscheiden. Op de bloemtoppen kun je die haartjes met het blote oog zien zitten. De hars heeft eigenlijk als functie het aantrekken van stuifmeel. Maar de hars bevat ook de werkzame stof tetrahydrocannabinol, beter bekend als THC. Nee, met THC bedoelen we hier dus niet The Happy Corner ;).

Dit is de stof die je dat ‘high’ gevoel geeft. THC zorgt voor een chemische reactie in het lichaam, waarbij bepaalde gedeeltes van je hersenen worden aangespoord om dopamine vrij te geven. Dopamine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd en zorgt dus voor een gevoel van euforie en welzijn. Natuurlijk heeft iedere blower zijn eigen redenen om een jointje op te steken, want de effecten kunnen behoorlijk uiteenlopen. Daar gaan we een andere keer dieper op in. Rook jij wel eens een jointje, en met welke reden doe je dat dan? We zijn erg benieuwd, laat het ons weten in de comments!

Team The Happy Corner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *